De behandeling

Eerste consult

Een orthomoleculaire behandeling bestaat over het algemeen uit een aantal consulten. Het eerste consult is altijd op locatie en duurt meestal 1 à 1,5 uur. Tijdens dit consult zullen we uitgebreid ingaan op je klachten of de ziekte waar je mee komt. Ik neem samen met jou je voedingspatroon door en ook leefstijl en beweging komen aan bod.
Het doel van dit uitgebreide consult is zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te definiëren. In dit consult wordt de basis gelegd voor een behandeling op maat.

Na het eerste consult volgt een behandelplan met een uitgebreide toelichting zodat je weet wat te doen en waarom. Het behandelplan zal in ieder geval bestaan uit een voedings- en leefstijladvies. Waar nodig kan aanvullend advies volgen op het vlak van:

    • voedingssupplementen, zoals vitaminen en mineralen
    • kruidengeneesmiddelen (fytotherapie)
    • het uit laten voeren van bloed- of ontlastingsonderzoeken

De behandeling zal zo ingestoken worden dat het geen nadelige invloed heeft op een mogelijke (reguliere) behandeling bij een arts of andere therapeut.

Vervolgconsult

Een vervolgafspraak vindt vaak enkele weken later plaats. Een vervolgconsult duurt meestal 1 uur. Tijdens een vervolgconsult bespreken we het verloop van je klachten en hoe het gaat met het opvolgen van het voedingsadvies.

Het kan zijn dat er in deze fase aanvullend onderzoek nodig is, zoals bloed- of ontlastingsonderzoek.

Ook kan het voorkomen dat ik je doorstuur naar een andere therapeut of (regulier) arts, als ik vermoed dat een ander vakgebied een betere kijk heeft op jouw specifieke klachten.

Vrijblijvend kennismaken

Ben je nieuwsgierig geworden naar een orthomoleculaire behandeling? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Tijdens dit gesprek kun je mij vragen stellen en kunnen we kijken of ik iets voor jou kan betekenen. Je kunt mij bellen (op 06-16742782), mailen (info@voedingsverhaal.nl) of het contactformulier hier invullen.

Graag wijs ik je op de algemene voorwaarden en de privacyverklaring die gelden bij het maken van een afspraak voor een behandeling.

Voedingsverhaal

Marloes van Heijningen-Waanders

Ugchelen

KvK: 88246663

 

Connect

E: info@voedingsverhaal.nl

T: 06-16742782